Våra projekt & referenser

ReferenscaseMynewsdesk

10+ Account Manager

PR & Digital Marknadsföring

Mynewsdesk är en allt-i-ett varumärkesnyhetsrum och multimedia PR-plattform, där företag kan skapa nyhetsrum för att publicera och distribuera sitt innehåll, samtidigt publicera det på sociala medier eller bädda in nyhetsrummet på sin egen webbplats. Hamna under 2021 på Breakit top 10 Saas bolag i Sverige.

Ett 3 årigt samarbete. Mynewsdesk kontaktade oss eftersom de hade hört talas om oss via en annan kund. Efter 10 lyckade rekryteringar har endast EN blivit fel rekrytering. En hitrate på 90%. Genom en nära relation med säljchefen har vi alltid kunna leverera rätt personal och bolaget har alltid kontaktat oss i första hand vid behov av säljpersonal. Detta har gjort att säljchefen kunna fokusera mer på sin säljgrupp, spara tid på genom att träffa endast relevanta kandidater. Viktigast av allt är att de har sparat otroligt mycket i personalutgifter genom att ha en sådan hög hitrate i anställning av personal. 

•90% hitrate
•Sparat tid och kunna fokusera på säljgruppen
•Långsiktigt och framgångsrikt samarbete 3+ år

Kristina Savulescu, Försäljningschef

”We Quest har sedan starten lyssnat och förstått vilken typ av profiler vi letat efter. Sedan är man riktigt bra på att headhunta kvalitativa kandidater. Vi har aldrig misslyckats med att identifiera en bra kandidat bland de kandidater som kommer från We Quest.”

Samarbetet med We Quest har gjort att Kristina har kunnat fokusera mer på sin säljgrupp och tryggheten i samarbetet har samtidigt gjort att hon inte behövt lägga tid på att träffa andra leverantörer. Att personalen dessutom gjort ett bra jobb och fått fortsatt förtroende efter provanställningen har sparat bolaget mycket pengar i personalkostnader. Kristina tycker att det är flera saker som gör att We Quest sticker ut som rekryteringspartner:   

”We Quest har bra searchmetoder och har försett oss med en riktigt bra pipeline av kandidater vi kan välja mellan. Vi uppskattar öppenheten och den professionella dialogen med ägarna till We Quest. De är alltid väldigt flexibla och bra på att möta våra behov och profilkrav.”

ReferenscaseCentric

Centric är specialister på uthyrning av generalister och förmedlingen av specialister inom IT. Företaget verkar internationellt och har hjälpt mer än 2000 personer ta nästa steg i sin karriär. I Sverige är man ca 400 anställda och har kontor i Stockholm, Göteborg , Malmö och Linköping. 

När vi inledningsvis kom i kontakt med kunden arbetade de med 2 andra stora aktörer som är specialister inom säljrekryteringar. Företaget hade ett behov av två Account Managers samt utmaningar i att skapa ett mångfacetterat team och behövde fler kvinnor i säljorganisationen, som hade erfarenhet av konsultförsäljning.

Vi lyckades vara effektiva i den rekryteringen och lyckades tillsätta 2 kvinnliga Account Managers av  ca 4 presenterade kandidater vilket innebär en hitrate på 50% , vilket är ovanligt bra. Centric var väldigt nöjda med samarbetet och har efter våra prestationer valt att avsluta samarbetet med deras andra partners. 

Vad innebär detta för kunden?

  • Snabba och effektiva rekryteringsprocesser 
  • Mer fokus på kärnverksamheten. 
  • Större mångfald bland de anställda.

Fekri Yousef, Regional Manager

”Jag kom i kontakt med We Quest i ett läge då vi hade ett stort behov av kompetent säljpersonal i Stockholm. Andra väl etablerade rekryteringsbolag sa sig vara experter på att hitta säljare men jag upplevde att det var mest tomt prat. De levererade inte kandidater och hade svårt att hitta erfarna säljare. Av den anledningen så gav jag We Quest chansen”

Centric hade vid detta tillfälle ett väldigt homogent team där majoriteten av säljarna var män. Nu ville man helst anställa kvinnor för att bidra till ett mer mångfacetterat säljteam. Vidare så var rätt typ av säljerfarenhet a och o. 

”We Quest lyssnade på vårt behov och tog fram duktiga säljare väldigt snabbt i enlighet med våra önskemål som de presenterade för oss. Även om de kom in sent i processen så var det i slutändan We Quests kandidat som vi anställde.”

Sedan dess så har samarbetet utvecklats och Fekri vill lyfta flera fördelar med att jobba med We Quest:  

”We Quest är en flexibel aktör som anpassar sig efter våra behov och hur involverade vi själva vill vara i processen. Dessutom så erbjuder man prisvärda rekryteringstjänster.”

ReferenscaseGodel

Godel checkar för alla boxar för ett företag med bra värderingar. De säljer förnybar el som är märkt med Bra Miljöval och vartenda öre av vinsten går till organisationer som arbetar med att på olika sätt rädda världen. Hittills har företaget genererat över 54 miljoner kronor till Läkare utan gränser, Barncancerfonden, Naturskyddsföreningen och ännu fler. 

Godel kontaktade oss hösten 2021 då de eftersökte en snabb och träffsäker partner med bra referenser när det kommer till headhunting av kundtjänstmedarbetare. De har högt ställda krav på sina medarbetare och minst lika höga krav på sina partners.

Utgången blev synnerligen lyckad. Efter bara några veckor var två kandidater signerade som alla hade attributen som krävdes för att utgöra perfekta representanter för Godel. Självgående och kundfokuserade glädjespridare med en tydlig drivkraft att vara med och bidra till en bättre värld. Man kan lugnt säga att det blev en win-win för alla inblandade parter.  

  • Headhuntade medarbetare som delar Godels värderingar
  • Snabb och effektiv process
  • Nöjd kund och nöjda medarbetare

Isabelle Hooshidar, Kundtjänstchef

”Jag behövde förstärka mitt team med två nya stjärnor till vår kundservice. Rätt bakgrund var absolut viktigt hos kandidaterna men framförallt låg tyngden på personlighet. Jag sökte efter personer som var orädda, gillade utmaningar och som stormtrivdes med service.” 

”Självklart är jag riktigt glad över att ha fått så bra kandidater till teamet men mest nöjd är jag över att få vara en lika bra match av arbetsplats för dess kandidater. Att ha varit med och bidraget till att dessa personer har ”hittat hem” på sin arbetsplats känns extremt givande!” 

Isabelle upplever att det var flera saker som var unika med We Quests arbetssätt där nycklarna låg i snabbheten, öppenheten och förmågan att agera på feedback. 

”Jag uppskattade särskilt den tajta och öppna dialogen som jag hade med rekryteraren genom hela processen. Den feedback jag delade längst vägen uppskattades genuint och togs action på direkt vilket var uppskattat från min sida som beställare.”