Office Works Recruitment

Förstklassig search anpassat efter era specifika önskemål

Nå ut direkt till dina drömkandidater

Med vår headhuntingtjänst så erbjuder vi en renodlad rekrytering inklusive förstklassig headhunting anpassad efter dina detaljerade önskemål. Du får en egen headhunter som anpassar sitt searcharbete efter de kandidatkvaliteter som är önskvärda för just Er – något som traditionell rekrytering aldrig kan säkerställa. Vårt sätt att arbeta ger oss förutsättningar att både snabbt och effektivt presentera marknadens bästa kandidater för er. Ni väljer sedan själva vilka kandidater ni vill gå vidare med. Exempel på searchmetoder är sociala medier, vårt nätverk eller hos passande branschbolag. Ni intervjuar och väljer sedan rätt kandidat för jobbet. Garanti ingår.

En ny verklighet

Som rekryterare så gäller att anpassa sig till den verkligheten vi lever i. Rekryteringsyrket förändras hela tiden och det krävs mycket arbete för att hela tiden ligga i framkant. Idag upplever vi en arbetsmarknad som kan definieras som ”kandidaternas marknad”. Detta innebär att färre och färre människor söker arbeten på ett traditionellt sätt. Vi har att göra med ett disruptivt skifte som har rubbat de gängse rekryteringsnormerna. De bästa kandidaterna söker inte längre aktivt jobb utan är väl medvetna om hur attraktiva de är. De blir dagligen kontaktade av åtskilliga rekryterare som erbjuder dem nya arbetsmöjligheter.

Många rekryteringsbolag lever fortfarande i villfarelsen att en väl skriven annons räcker för att locka till sig de bästa kandidaterna men detta är långt ifrån en garanti. Det som fungerar bäst är en väl utarbetad strategi för att identifiera rätt typ av kandidater och gå till botten med deras mål och drivkrafter. Först då kan vi säkerställa en bra matchning. 

Av säljare för säljare

Med We Quest så får ni en partner som älskar försäljning och brinner för att matcha rätt säljare med rätt bolag. Våra tre grundare har själva en bakgrund som seniora säljare och försäljningschefer. De har utbildat och coachat oskolade säljare till fullfjädrade säljstjärnor. Den bakgrunden i kombination med renodlad HR-kompetens har vi mycket nytta av i vårt dagliga arbete.  

Medarbetarnas utbredda säljbakgrund innebär att vi besitter ett stort kontaktnät av säljare tillsammans med en diger CV-databas, men också en förståelse och kunskap om lösningsorienterad försäljning. Vidare är vi duktiga på att identifiera bra säljare och matcha dessa med rätt typ av arbetsplats för långsiktig framgång. Kandidaterna vi rekryterar ska trivas inte bara idag utan även imorgon och om två år. Vårt långsiktiga fokus gör att i snitt 9 av 10 kandidater som vi rekryterar till våra kunder jobbar kvar efter provanställningen.

 

Bland de företagen vi samarbetar med så hittar man några av Sveriges största bolag som Canon och GodEl. Särskilt stolta är vi över att ha byggt upp mindre startupbolags säljorganisationer som sedan vuxit till stora spelare på marknaden. Mångmiljonbolag som Mynewsdesk har haft oss som preferred partner i sina resor från småskaligt startup-bolag till storskalig spelare på marknaden. Våra interna processer och strukturer gör att vi lätt kan navigera mellan olika typer av kunder och säljroller.

Behovsanalysen – Första steget till en framgångsrik säljrekrytering

När du rekryterar säljare hos oss så ser vi alltid till att ge dig vårt fulla fokus. Får oss börjar allting med att förstå.  Vi vill förstå allt ifrån dig, din roll, ditt bolag, affärskulturen och er imaginära drömkandidat. På detta sätt nystar vi ut hur vår kompetens kan göra en skillnad för er verksamhet. Vi vill fungera som den ”edge” som tar er försäljning till nästa nivå. 

 

I ett första steg så utför därför en av våra säljare en ordentlig behovsanalys för att kartlägga era behov i detalj. Var därför redo att besvara en mängd frågor men gör det med utgångspunkt i att detta är för din och organisationens bästa. Att göra saker slarvigt finns inte i vårt DNA och vi nöjer oss inte förrän vi förstår dig och era behov på djupet. När vi känner er på djupet så vet vi också om vi utgör en bra match och om både parter känner sig trygga och bekväma med att starta i gång samarbetet. Gör vi det så är vi redo att gå vidare till nästa steg.

Vår process

Konsten att identifiera och uppsöka lämpliga kandidater för en ny tjänst eller affärsmöjlighet

Syftet är att få en djupare förståelse för er organisation, kultur och förväntningar. Avslutningsvis definieras målgruppen gemensamt

En kombination av att ta kontakt med nya kandidater, befintligt nätverk och CV-databas

Ett viktigt steg där kandidat börjar sin rekryteringsprocess hos oss

En personlig intervju hålls med kandidat på ca 45-60 min. Vår intervjuteknik är baserat på vårt egna arbetssätt kombinerat med STAR-modellen

I regel tar vi referens från minst två tidigare och relevanta arbetsgivare. En snabb undersökning görs på nätet för bekräfta referensens äkthet

Efter ett lyckat urval presenteras toppkandidaterna med rekryterarens egna anteckningar och motivering bifogat med CV & andra bilagor

Korta men effektiva avstämningar hålls en gång i veckan fram till rekryteringens lyckade avslut. Därefter görs en uppföljning 1 mån samt 6 mån efter anställning

Lets talk recruitment!

Det går alltid bra att ringa!